Raymond Vanstraelen, oprichter en CEO van Bioracer in Tessenderlo, zet een stap opzij en draagt de leiding van zijn bedrijf over.

Vanstraelen was vroeger zelf een amateur-wielrenner en later verzorger en coach van wielrenners. Vanuit die passie richtte hij eind 1985 Bioracer op. Het doel was om via een biomechanisch meetsysteem technologie te ontwikkelen om sneller te kunnen fietsen. Dit resulteerde eerst in zelfgemaakte fietsen, en daarna in aerodynamische kledij. Vandaag zijn het zowel professionele teams als amateurs die met Bioracer in zee gaan. Ook diverse nationale wielerploegen zweren bij de outfits uit Tessenderlo. Later werd ook een lijn van schaatskledij aan het gamma toegevoegd, omdat ook daar elke fractie van een seconde belangrijk kan zijn. In totaal gaat het om maar liefst 2.800 teams per jaar.

Raymond Vanstraelen is nu 70 en zet een stap opzij. Het is huidig COO en mede-aandeelhouder Danny Segers die de fakkel van CEO overneemt. Andere vennoten zijn de broers Peter en Michel Croonen en Davy Vanstraelen, de zoon van Raymond. De overdracht werd vorig jaar aangekondigd en woensdag bevestigd op een event van Qontact Business Netwerk bij Bioracer.