Advocatenkantoor Vanmuysen & Partners heeft een historisch pand aangekocht en gerenoveerd in het centrum van Hasselt. Bij die gelegenheid verandert het kantoor de naam ook in Villa Juris Advocaten. Er is in totaal 650.000 euro in geïnvesteerd. Vanmuysen & Partners werd ruim dertig jaar geleden opgericht door Johan Vanmuysen. In de loop der jaren heeft het kantoor zich vooral toegelegd op ondernemingsrecht in de brede zin van het woord. Later kwam er ook de focus op het bouwrecht (vergunningenproblematiek, PPS,…) en overheidsopdrachten bij. Ondertussen telt het kantoor vier advocaten-vennoten en nog zes medewerkers. Het pand in Kermt werd daardoor als snel te klein.


Beschermd monument

Begin dit jaar kocht Vanmuysen & Partners een historisch pand aan de Koning Astridlaan in Hasselt, tegenover het Vlaams Huis. Het gebouw dateert van 1876 en werd gebouwd door een Belgische majoor. Het pand kreeg in 1934 een art-decogevel voorgezet door de familie Polus. In 2003 kreeg het gebouw de status van beschermd monument. De vier vennoten van Vanmuysen & Partners hebben alles samen (aankoop en renovatie) 650.000 euro geïnvesteerd in hun nieuwe uitvalsbasis.

Villa Juris
Sinds heeft het dienstenbedrijf zijn intrek genomen in dit historisch pand. “Met deze locatie en renovatie hebben wij als kantoor, gespecialiseerd in bouwrecht, ook een statement willen maken,” zegt een trotse Johan Vanmuysen, vroeger nog schepen van Hasselt en voorzitter van de Grenslandhallen. Bij deze gelegenheid heeft Vanmusyen & Partners ook de naam van het eigen kantoor veranderd in Villa Juris Advocaten. “Een naam die past bij de historische waarde van dit pand.”