Het gekende transportbedrijf Vanlangenaker uit Sint-Truiden breidt de business uit. Er werd recent geïnvesteerd in rollend materieel om koeltransport uit te voeren. Zoals dat typisch is voor de regio, zal er vooral fruit met het nieuwe wagenpark vervoerd worden.

Vanlangenaker bestaat al sinds 1962, aanvankelijk als een lokale transporteur. Later kwam er internationaal vervoer bij. De Truiense onderneming verkoopt daarnaast kasseien en verhuurt containers. “We blijven het aanbod uitbreiden en vernieuwen”, vertelt Geert Vanlangenaker. “Zo gaan we ons nu begeven op de markt van het gekoeld transport. Daarvoor hebben we een trekker met oplegger aangekocht. Slaat deze activiteit aan, zullen we op korte termijn investeren in bijkomende voertuigen.”

Vanlangenaker heeft de afgelopen jaren al fors in de geldbuidel getast. “Inderdaad, want bijna het hele wagenpark werd vernieuwd. We hebben recent ook nieuwe afvalcontainers aangekocht om ter beschikking te stellen voor het verzamelen van bouw- en sloopafval.”

In de eerste fase komen er geen nieuwe jobs bij. “Het is sowieso al heel moeilijk om nog gemotiveerde chauffeurs te vinden”, aldus Geert Vanlangenaker. “We willen de nieuwe activiteit van de grond krijgen met de bestaande medewerkers.”