Hoofdaannemer Vandersmissen, architecten De Busschere + Wolfs, landmeter S.t.W., ingenieursbureau Peeters Debelder, veiligheidscoördinator Ve-Co bvba én opdrachtgevers
Nieuw Sint-Truiden en gemeente Gingelom: dat zijn de leden van het bouwteam dat zopas door Bouwunie Limburg is bekroond tot Beste Bouwteam 2015. Het gaat om een jaarlijkse wedstrijd die de bedoeling heeft om de onderlinge samenwerking in de bouwsector in de kijker te plaatsen.

Beste Bouwteam 2015Juryvoorzitter Annick Deboes, tevens Limburgs voorzitter van de Orde van Architecten, mocht woensdagavond de winnaars bekendmaken. Het team heeft in Gingelom (Borlo) gezorgd voor de bouw van 7 sociale woningen en een kleuterschool. “We zijn onder de indruk van de vlotte samenwerking en open communicatie tussen de 2 opdrachtgevers, die op 1 terrein met beperkte afmetingen, 2 verschillende bouwprogramma’s wisten te verzoenen en te realiseren,” aldus Deboes. “Het volledige bouwteam fungeerde als schakel tussen de é bouwheren en wist een brug te leggen tussen beide programma’s, opvattingen en materiaalkeuzes.”

Davy Maesen, directeur Bouwunie Limburg voegt toe: “Hiermee willen we vooral een positief signaal geven aan de Limburgse bouwsector en het toenemend belang van teamwork in de realisatie van een bouwproject benadrukken. Innovatie heeft zijn intrede gedaan, met een explosieve groei aan technieken en materialen als gevolg. Beslissingen bij de uitvoering worden hierdoor minder evident. Overleg, duidelijke communicatie en goede afspraken tussen de verschillende projectuitvoerders zijn dan de sleutel tot succes. Dit brengt ons tot het concept van het werken als bouwteam, wat een een optimalisering van het bouwproces beoogt. Het budget, de planning en vooral het groot wederzijds respect en vertrouwen onder de partners, zijn daarbij cruciaal!”

Werkten ook mee aan het project:
– Moors sanitair
– Dakwerken Schuermans
– A.I. Electro Technics bvba
– Baens Afwerkingsbedrijf
– Diliën metaalwerken

Kandidaturen voor Het beste bouwteam 2016 kunnen worden ingediend t.e.m. 10 december 2015 via deze link.