De baksteengroep Vandersanden uit Bilzen komt op Batibouw met een primeur op de proppen. Bouwheren en -professionals kunnen er als eerste kennis maken met de nieuwe baksteentoepassing Signa. “Het is een kant-en-klaar baksteenpaneel”, zegt Ann Bellinkx van Vandersanden Group. “Het bestaat uit een weervast Rockpanel, waarop een compositie van al onze steenstrippen verlijmd kan worden.  Het paneel is vooral bestemd voor grote, exclusieve projecten of hoogbouw, waarbij traditioneel baksteengebruik geen haalbare optie is. Dankzij Signa kan de architect nu virtuoos schuiven met reliëf, kleur, formaat en metselverband en beschikt hij of zij over een ongekende vrijheid op vlak van compositie of variërend reliëf. ”

Signa by Vandersanden.

Signa by Vandersanden.

Het is niet het eerste innovatief product van Vandersanden. Eerder werden al de Zero (voegloos metselwerk), E-Brick (isolatiepanelen met gevelsteenstrips) en E-Board (isolatie en gevelsteenstrips voor buitenafwerking) in de markt gezet.

Vandersanden Group is één van de grootste baksteenfabrikanten in Europa, met twee fabrieken in Limburg, twee in Nederland en een verkoopkantoor in Noord-Frankrijk. Vorig jaar haalde de groep een omzet van 90 miljoen euro met 350 medewerkers.