Vandermaesen, de gekende speciaalzaak voor vis, opent vandaag een gloednieuwe winkel in Genk. Het vernieuwende concept bestaat enerzijds uit een ruime winkeloppervlakte van meer dan 200 m2, waar dagverse vis in alle mogelijke soorten en maten zal worden verkocht. Daarnaast beschikt de nieuwe vestiging over een sushi-lounge, waar klanten de huisbereide sushi kunnen proeven. De investering bedraagt 700.000 euro en is goed voor 7 extra jobs.

“Omdat we permanent willen innoveren en service hoog in het vaandel dragen, hebben we eerst van onze winkel in Heusden-Zolder een echt belevingsconcept gemaakt”, zegt Christel Verjans, de drijvende kracht achter de drie winkels die Vandermaesen runt. “Hetzelfde idee passen we nu toe in Genk, waar we onze intrek nemen in het gebouw van Lieben, gelegen op het drukke kruispunt van de Tennislaan, Vennestraat, Europalaan en Jaarbeurslaan.”

Sfeer
“Genk was een blinde vlek voor de beschikbaarheid van verse vis”, aldus zaakvoerder Marnix Vandermaesen. “Vandaar dat we direct hebben toegehapt toen op deze triple A-locatie een ruim pand ter beschikking kwam. In het gebouw beschikken we naast de enorme winkeloppervlakte, over een grote stockageruimte (koeling en diepvries) en kunnen we de bestellingen op maat afwerken. Ook bedrijfsklanten en horecazaken kunnen hier hun vis en schaaldieren komen afhalen.”

Sushi
Het concept bestaat tevens uit een sushi-lounge. “Er wordt à la minute sushi gemaakt, waar klanten ter plaatse van kunnen proeven. Het draagt bij aan de beleving die we hier voor onze klanten willen creëren. Er zullen ook workshops, clinics en feestjes worden gehouden, waar alle belangstellenden in groepjes kunnen leren om zelf sushi te maken.”

De nieuwe winkel vergt een investering van zo’n 700.000 euro en past binnen een ruim investeringsprogramma. “Sinds 2012 hebben wij en ons zusterbedrijf Levenstond Seafood ruim 6 miljoen euro vrijgemaakt voor nieuwe installaties, innovatieve producten en bijkomend personeel. Die lijn trekken we door. Er komen in eerste instantie 7 extra banen bij”, besluit Marnix Vandermaesen.