De Houthalense verwarming- en sanitairgroothandel Domotherm, die enkele weken geleden failliet werd verklaard, is overgenomen door sectorgenoot Van Oirschot. Een belangrijke deal voor het familiebedrijf van Kempense origine, dat er in één klap zo’n 20 miljoen euro omzet bij krijgt.

van_oirschot_vrachtwagen_2016De overname is het sluitstuk van een woelige periode voor het Limburgse bedrijf. Het Houthalense Facotherm, dat in 2012 nog recordcijfers boekte (21,5 miljoen omzet in Limburg alleen), werd in 2013 overgenomen door Domotech uit Wommelgem. De zaak werd herdoopt tot Domotherm. Ondanks de goede bedoelingen ging nadien het bergaf, en moest in februari jongstleden het faillissement worden aangevraagd voor alle vestigingen.

De familiale sectorgenoot Van Oirschot, die volgend jaar 50 jaar actief is, neemt nu de activiteiten (handelsfonds en 2 filialen, met name in Wommelgem en Gosselies) over. “Deze overname past in onze strategie om voor alle installateurs in België een servicepunt in hun buurt te hebben,” zegt Sven Machielsen, CEO bij Van Oirschot. “Bovendien versnellen we op deze manier onze groei. “Het is onze ambitie om binnen de vijf jaar over een dicht, nationaal netwerk van servicepunten te beschikken.”

Koen Vercammen, voormalig zaakvoerder van Domotherm, blijft aan boord en zal de filialen in Wommelgem en Gosselies van Van Oirschot aansturen. De vestiging van het vroegere Facotherm op Centrum Zuid wordt gesloten. Van Oirschot heeft op hetzelfde industrieterrein sinds 2014 wel een eigen filiaal, dat net zoals de locatie in Bilzen, verder zal uitgebouwd worden.