Van Hees Metalen, waar oud ijzer wordt gerecycleerd en nieuw ijzer wordt verkocht, heeft in Lommel een nieuw kantoorgebouw neergepoot. De werken hebben zo’n 1 miljoen euro gekost.

Van Hees LommelVan Hees heeft eigenlijk 2 vestigingen: één in Mol, waar het oud ijzer kan worden ingeleverd en één in Lommel, waar het recyclagecentrum en de containerdienst zijn ondergebracht. Het is daar, op de plaats waar vroeger nog een katoendrukkerij stond, dat nu dus ook de kantoren zijn gebouwd.

“Eind jaren zestig kocht mijn vader hier de oude hallen van de katoendrukkerij De Kempen, waar ooit tot duizend mensen werkten,” zegt Fernand Van Hees. “We bouwden wat bureeltjes bij, zonder veel kosten te maken. Mettertijd breidden die kantoorruimtes uit tot we op een punt kwamen dat we zeiden: nu wordt het tijd om daarin te investeren. En zo zijn we begonnen met de renovatie.”

Die is intussen klaar en het bedrijf beschikt nu over zes kantoorruimtes, een vergaderzaal voor dertig personen, een eetzaal voor het personeel, toiletten, douches, een kleedruimte, enzovoort. Nog op de 7 hectare grote site bevinden zich de weegbrug, een depolutiecentrum voor autowrakken en een schaar- en shredderinstallatie met een capaciteit van 250 ton/dag.

Fernand Van Hees: “We zitten enerzijds in een sector in opbloei, maar tegelijk zijn er ook problemen. Een aantal grote bedrijven in de streek zijn verdwenen of hebben activiteiten afgebouwd waardoor er aanvoer is weggevallen. Anderzijds zijn sinds een jaar de prijzen aan het dalen door de sterk verminderde vraag vanuit China. Wij komen dit wel door. We zitten al dertig-veertig jaar in de business en weten dat na regen altijd zonneschijn komt en omgekeerd.”

Bij Van Hees Metalen werken 42 mensen.