De hersteldienst voor gsm’s Teleplan in Hasselt gaat toch niet helemaal dicht. Dat is het resultaat van de onderhandelingen tussen vakbonden en directie in het kader van de wet Renault. In totaal zullen acht tot negen banen behouden blijven. Het werk voor de 47 andere werknemers verhuist naar Oost-Europa.

gsm pakotTeleplan, dat gevestigd is op de voormalige Philips-site in Hasselt, kondigde in augustus het voornemen tot herstructurering aan, met de mogelijkheid tot volledige sluiting. Het bedrijf herstelt gsm’s en smartphones, onder meer voor Nokia. De traditionele klanten van Teleplan in Hasselt hebben echter heel wat van hun marktaandeel verloren en dat heeft ook gevolgen voor de vestiging in Hasselt. Maandenlange onderhandelingen met potentiële nieuwe klanten leverde niets op.

“Het resultaat van de onderhandelingen is dat we de volledige sluiting hebben kunnen ombuigen tot een gedeeltelijke sluiting,” aldus ABVV-secretaris Johnny Frans. In het kader van een logistieke activiteit zullen acht of negen jobs gered kunnen worden. De reparatie van de gsm’s zal worden overgeheveld naar Oost-Europa. De onderhandelingen over een sociaal plan voor de 47 werknemers die worden ontslagen, beginnen op 25 november. Op 31 december valt definitief het doek over de herstelactiviteit.