Terwijl de leden van Voka Limburg donderdag massaal afzakken naar Hasselt voor de traditionele nieuwjaarsreceptie, gooit Unizo Limburg het over een andere boeg. Dit jaar géén receptie bij hen, maar wel een videoboodschap…

lodewijckx en lambrechts“De wereld verandert snel. Radicaal vernieuwen doe je door totaal andere en vooral nieuwe dingen te doen,” legt Geert Lambrechts, voorzitter van Unizo Limburg uit. “En daarom durven wij onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in vraag stellen en ze af te voeren. Maar maak je geen zorgen: ondernemers samenbrengen blijft één van onze kerntaken,” voegt hij er meteen aan toe.

“Wij zijn sinds twee jaar onze werking al aan het omgooien,” zegt directeur Bart Lodewyckx. “We hebben de ambitie om al onze leden te bereiken en te ondersteunen. En dan moet je dingen anders gaan doen. Op een receptie bereik je meestal slechts 20% van de leden.”

In plaats daarvan heeft Unizo Limburg wel een nieuwjaarsboodschap met professor Jonathan Holslag gepost op Youtube. Daarin droomt de professor met Limburgse roots van een ambitieus Limburg, waar iedereen onderneemt, en waar mislukken ook mag. “Daar heffen wij het glas op,” besluiten Lambrechts en Lodewyckx.