Vertelpunt Uitgevers, de Limburgse uitgeverij die zich richt op auteurs uit de provincie die met hun boeken of verhalen niet bij de klassieke uitgeverijen terecht kunnen en op ondernemers die een eigen management- of ondernemersboek willen schrijven, start met het uitgeven van e-books.

De jonge uitgeverij, die in februari van dit jaar opgericht werd door journalist/auteur Dirk Hermans, heeft momenteel vier boeken in zijn portefeuille. Maar volgens de uitgever zal de lezer van de toekomst meer en meer gebruik maken van smartphones en tablets, ook voor boeken. “En daar wil ik met mijn uitgeverij op voorbereid zijn”, zegt Hermans. “Vandaar dat ik – in overleg met iedere auteur afzonderlijk – gaandeweg al mijn boeken zowel in print- als in e-vorm ga uitgeven omdat ik een zo breed mogelijk bereik wil voor mijn schrijvers.”

Het eerste e-book van Vertelpunt Uitgevers is ‘Schaak’, de thriller over een samenzwering tegen de Belgische staat, van Dirk Hermans zelf. Je kan het boek in e-formaat bestellen via www.vertelpuntuitgevers.be.

De uitgeverij houdt ook een beperkte enquête over de penetratie van e-books in de markt. Wie een minuutje vrij heeft, kan die bekijken en invullen op www.vertelpuntuitgevers.be/enquete-e-book.