De Hasseltse scale-up UgenTec heeft een nieuwe CEO. De Vlaming Steven Verhoeven, naar verluidt erg gekend in de niche van biomedische software, werd weggeplukt bij Agilent Technologies in Boston (USA). Mede-stichter Wouter Uten neemt vanaf 15 januari de rol op van COO bij UgenTec en ook Tom Martens blijft aan boord (als CCO).

Steven Verhoeven verdiende zijn sporen in de sector als één van de architecten van het Belgische life-sciences softwarebedrijf Cartagenia, waar hij COO was. Daarna verhuisde hij naar Boston om er hoofd te worden van de afdeling voor genomics software bij Agilent Technologies, één van de wereldspelers in technologie voor life sciences.

De benoeming van Verhoeven geeft meer ruimte aan Wouter Uten om zich met het operationele bezig te houden. Hij wordt dan ook Chief Operational Officer in zijn eigen bedrijf en zal ook de relaties met de investeerders onderhouden. Mede-stichter Tom Martens blijft Chief Commercial Officer.

“Ik ben blij en vereerd om het team van UgenTec te vervoegen”, zegt Steven Verhoeven. “Dankzij het juiste team en een unieke oplossing zijn ze uitstekend geplaatst om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar geautomatiseerde data-analyse en naar ondersteuning van de workflow in klinische diagnoses en andere markten.”

“Bij onze start hadden Tom en ik het plan om marktleider in de wereld te worden”, aldus een ambitieuze Wouter Uten. “De ervaring van Steven in de scale-up van bedrijven in onze sector, zal helpen om dat plan te vervullen. We zijn heel enthousiast dat hij ons managementteam komt versterken.”