“TV-zender wil zelfstandigen aan schandpaal nagelen”

De uitbaters van het Parkhotel in Hasselt krijgen veel steunbetuigingen van mensen die vinden dat de Nederlandse tv-makers van de seniorenzender Max TV serieus uit de bocht zijn gegaan. Een reporter van de omroep had met een verborgen camera gefilmd hoe de uitbater de cameraploeg aan de deur zette en de camara aan flarden mepte. “Pure uitlokking, die natuurlijk niet op tv wordt getoond,” aldus de uitbaters.

parkhotelDe sympathisanten van de horeca-ondernemers vinden het eveneens ongehoord dat media onder het mom van ‘het opkomen voor de arme consument’ zich alles permitteren om sensatie te zoeken. “Ze doen zich voor als vertegenwoordigers van de goede zaak, maar zijn er alleen op uit om de handelaars voor de ogen van alle kijkers aan de schandpaal te nagelen en naar het faillissement te leiden,” aldus de verbouwereerde klanten van het Parkhotel. “Ze hebben absoluut niets te maken met het conflict tussen handelaar en consument, maar werpen zich wel op als rechter en advocaat. Ondertussen helpen ze het levenswerk van hardwerkende zelfstandigen helemaal naar de haaien.” Ze verwijzen ook naar andere programma’s, waarbij tv-ploegen ongevraagd de hygiëne van keukens gaan inspecteren, of logiesuitbaters en aannemers gaan confronteren met klachten van klanten.

Daarbij spreken de sympathisanten van het Parkhotel zich niet uit over de grond van de zaak, waarbij een aantal klanten blijkbaar een tijdje moesten wachten om het geld van geannuleerde of dubbel betaalde boekingen terug te krijgen.