Het is de Turkse overheid menens om de kwaliteit van het onderwijs op te drijven. Zo’n 300.000 klaslokalen krijgen er een totale make-over om de leerlingen op een moderne manier te onderwijzen. De schoolborden voor deze lokalen werden besteld bij PolyVision in Genk, producent van geëmailleerd plaatstaal. Het gaat om een miljoenenorder, dat de omzet van het bedrijf in 2014 fors zal doen toenemen.

polyvison theo vanheusden“Het gaat om een éénmalig order dat een jaar productietijd zal vergen,” vertelt Theo Vanheusden, Site Manager van PolyVision in Genk (foto). “Tegen februari 2015 moeten we klaar zijn.” De schoolborden bestaan voor 1/4 uit krijtbord, 2/4 witbord (voor stiften) en voor 1/4 uit een LCD-scherm. “Het spreekt voor zich dat we erg blij zijn met deze bestelling. Ze vertegenwoordigt meer dan een vijfde van onze jaaromzet.” Die schommelt de laatste jaren tussen 27 en 30 miljoen euro.

Het Genkse filiaal van de Amerikaanse multinational zit intussen niet stil. “We werken momenteel aan een aantal innovatieve producten,” aldus nog Theo Vanheusden. “De investeringen in R&D werpen hun vruchten af. In het najaar willen we de eerste concrete projecten presenteren.” Onlangs stelde PolyVision nog een nieuwe serie van digitale schoolborden voor. Het order uit Turkije is nog van de vorige productgeneratie.