MTS een bouwbedrijf uit Sint-Truiden, spendeert ettelijke miljoenen aan de uitbreiding en modernisering van de eigen bedrijfsgebouwen en materialen. Er komen op termijn een tiental jobs bij.

MTS is gevestigd op het industrieterrein in Brustem, waar het werkt voor klanten als Globachem en Droneport. Meers Transport is nog zo’n goede zakenrelatie voor de bouwer van productiehallen, toonzalen, opslagplaatsen en hallen voor de fruitteelt en landbouw. Voor de verdere uitbreiding van MTS is een investeringsprogramma van ruim 3 miljoen euro opgestart. “Dat is een gevolg van de groei van ons orderboek”, aldus zaakvoerder An Van Vossole. “In vergelijking met vorig jaar is er 50% bijgekomen. Vooral opvallend is het grote aantal orders van bedrijven uit de maakindustrie. De economie groeit dus wel degelijk.”

Daarmee bevestigen An Van Vossole en haar echtgenoot Ruddi Truyens de vaststelling van Voka Limburg dat de niet-residentiële bouw stevig aantrekt. “De grote uitdaging wordt het vinden van extra personeel om het extra werk de baas te kunnen.”