Ben Elen, uitbater van restaurant Vleesgegroet, heeft van de organisatoren van de Horeca Expo in Gent, de prestigieuze Innovation Award ontvangen. Elen kreeg de prijs voor zijn vernieuwende hamburgerconcept ‘Ben’s Premium Origine Burger’. Het gaat om een kant-en-klare hamburger van Schots Angus Beef, geleverd met broodje, sauzen en kaas. Elen verkoopt via een zakenpartner in Kroatië, hier momenteel al zo’n 5.000 stuks per maand van. “Op korte termijn willen we in de hele Balkan naar 30.000 stuks,” aldus de winnaar.

hamburger benDe jury van de Horeca Expo (die plaatsvindt van 23-27 november) heeft nu al uit 120 inzendingen de awards uitgereikt. Die voor innovatie gaat dus naar Ben Elen. “Het idee is simpel, maar toch nam het ruim een jaar in beslag om het te verfijnen tot wat het vandaag is,” zegt hij. “De kracht ervan is dat het kwalitatief, lekker en zeer snel klaar is.” Naast het succes in Kroatië, wordt het product ook al uitgevoerd naar Dubai.

J.Cr.