Dematra, een specialist in distributie en warehousing uit het Oost-Vlaamse Nazareth, neemt het handelsfonds over van Eraltrans (Groep Hendrickx) uit Sint-Truiden. “Deze strategische overname past volledig in onze groeistrategie en de keuze voor een verdere diversificatie en schaalvergroting”, aldus Geert en Stefaan De Jaeger van Dematra.

De overnemers willen met deze transactie de transportsector in een beter daglicht plaatsen. De zaakvoerders leggen uit: “Doordat wij met Sint-Truiden nu over een tweede distributiehub beschikken, kunnen wij ’s nachts uitrijden om de goederen over beide hubs te verdelen. Daardoor vermijden we de files op de as Antwerpen-Brussel en spelen we in op de fileproblematiek. Wij vinden dat het aan ons en de sector is om met oplossingen te komen en te werken aan een vlotter verkeer.”

Dematra telt nu 120 distributiewagens, 90 trailers en 50 trekkers. Het huidige team en personeelsbestand van Eraltrans blijft actief in de hub in Sint-Truiden, maar vanaf nu in de kleuren van Dematra.