De Gebrande Winning in Sint-Truiden heeft bij de uitreiking van de Beer Awards de gouden medaille gekregen als Beste Bierrestaurant van België. In dezelfde competitie gingen nog heel wat Limburgse bedrijven met ereprijzen aan de haal, zoals De Bieradviseur (Diepenbeek), Dranken Marlou (Zonhoven) en La Cress (Tongeren).

Beer Awards is een digitale wedstrijd waarbij kan gestemd worden op het beste wat de biermarkt in ons land te bieden heeft. Er wordt ook een inventaris gemaakt van de internationale prijzen die onze bieren, brouwers en verdelers in de wacht slepen. Bij de afsluiting voor 2018 waren er een aantal prestigieuze prijzen die aan Limburgse ondernemingen werden toegekend. De Gebrande Winning, een restaurant op de Zepperenweg in Sint-Truiden, mag zich het beste bierrestaurant van het land noemen. De zaakvoerders besteden erg veel aandacht aan bier, onder meer met hun foodpairing en een bierclub (“zoals steeds: geen pers welkom“).

Met De Bieradviseur uit Diepenbeek op plaats 2 en Dranken Marlou in Zonhoven op de 7e plaats, deden we het niet slecht in de verkiezing van Beste Bierhandel van België. Tot slot waren er ook prijzen voor de bieren zelf: La Cress uit Tongeren won goud bij de blonde bieren < 6,5%, waar Grashopper (van Beerbugs in Zonhoven) het zilver behaalde. Tot slot won Coccinelle (ook van Beerbugs) brons bij de blondjes > 6,5% en was hetzelfde eremetaal bij de pilsbieren voor Cristal Alken. Proost!