Anderhalf jaar geleden besloot Hans Wilmots (48), Hasselaar en CEO van het dienstenbedrijf BDO, het roer om te gooien en meer te bewegen en gezonder te eten. Nu zegt hij zelf dat hij verslaafd is aan stappen. “Gemiddeld zo’n 9.200 stappen per dag. Als ik kan dan vergaderen we al wandelend. Erg verhelderend,” zegt hij.

In 2010 werd Hans Wilmots CEO van het dienstenbedrijf BDO, gespecialiseerd in financieel, boekhoudkundig, juridisch en fiscaal advies aan bedrijven. De nummer vijf in accountancy in ons land telt bijna 600 medewerkers in negen vestigingen.

Een man met een dergelijke topfunctie heeft heel wat verplichtingen, waaronder ook lekkere zakenlunches. Dat zorgde ervoor dat Hans Wilmots flink wat kilo’s aandikte. Anderhalf jaar geleden begreep hij dat er iets moest veranderen. Dankzij begeleiding van Energy Lab is hij nu een fervent stapper geworden.

hans wilmots“In het begin keek mijn gesprekspartner vreemd op toen ik hem of haar vroeg om de jas aan te trekken en mee te gaan wandelen. Nu zijn ze het gewoon en brengen ze al vanzelf hun jas mee bij een meeting. Het geeft een heel andere dynamiek aan een vergadering. Vooral bij een moeilijk gesprek,” lacht Wilmots.

Wilmots wist de bewegingsmicrobe ook door te geven aan zijn medewerkers. Van de 600 medewerkers lopen er nu 400 ook rond met een stappenteller. “Er is zelfs een interne competitie ontstaan onder het motto ‘Stappen tegen de CEO’. Daarmee proberen ze meer stappen te zetten dan de CEO”, geeft Wilmots als voorbeeld. Doel is dat we met zijn allen tegen het eind van dit jaar tien keer rond de wereld zijn gestapt. We zitten nu al aan acht keer. Het zorgt voor een aparte en positieve dynamiek in het bedrijf.”

BDO is ook organisator van de BDO Business Run en trotse sponsor van het bedrijvendorp bij grote loopwedstrijden, zoals de HBVL Dwars Door Hasselt. “We moedigen onze mensen aan om deel te nemen en zorgen voor begeleiding en inschrijving. Die kosten draagt het bedrijf uiteraard.”

Zelfs zal Hans Wilmots volgend weekend niet kunnen deelnemen aan de HBVL Dwars Door Hasselt, wegens verplichtingen in het buitenland. “Maar ik ben wel blij dat we met een hele delegatie onze kleuren er zullen verdedigen,” lacht hij.