De Genkse transportreus H.Essers mag een nieuwe buitenlandse locatie op het naamkaartje bijschrijven. Vanuit de vestiging in Vilnius (Litouwen) vertrekken er voortaan 30 trucks van Essers met een Russische nummerplaat. “Deze beslissing past in onze doelstelling om de distributie naar Rusland en de omringende landen te vereenvoudigen,” aldus het bedrijf in een persbericht. “Met de opening van deze gateway halen we de juiste kennis en ervaring in huis voor de complexe vergunnings- en douanereglementering in de Russische regio.” Alle administratieve en technische processen (o.a. Finance en ICT) worden aangestuurd vanuit het hoofdkwartier te Genk.

Essers CourcellesNog meer nieuws van H.Essers: Als eerste industriële gebouw van België werd hun vestiging in Courcelles bekroond met een
BREEAM-certificaat. Dit is een zeer strikt internationaal label dat de duurzaamheid van gebouwen in kaart brengt. Samen met het Genkse ingenieursbureau Encon, werd het gebouw van 40.000 m2 in Courcelles aan tal van milieu- en energievriendelijke oplossingen onderworpen.