Marc De Groote, die nog geen maand geleden werd voorgesteld als de nieuwe Managing Director van Cegeka België, is verkozen tot voorzitter van de invloedrijke technologiefederatie Agoria. Agoria vertegenwoordigt 1.700 ondernemingen, waarvan veel grotere productiebedrijven. Dat iemand uit de ICT deze functie opneemt, is uitzonderlijk.

Marc De GrooteDe Groote volgt Christl Joris van verlichtingsbedrijf Etap op. Woensdagavond mocht hij zijn eerste publieke verklaring afleggen. Daarin wees hij op de grotere samenhang tussen ICT en industrie, waarbij machines met elkaar moeten communiceren, aangestuurd worden door allerhande sensoren en een grondige analyse van de data moet zorgen voor de verbetering van de processen.

De Groote deed tot slot een wens: “Konden we in België maar eens komen tot een echte samenwerking tussen vakbonden en werkgevers, zoals dat gebeurt met de ‘Mitbestimmung’ in Duitsland. Iedereen schaart zich daarbij achter één doel: het beste voor het bedrijf. In veel kmo’s werkt het al zo. Ook bij Audi Brussels is dat gelukt, toen de sluiting dreigde en de bonden hebben ingestemd met langer en flexibeler werk om zo het A1-model binnen te kunnen halen. Dat hebben ze vorig jaar nog eens overgedaan met het binnenhalen met de elektrische SUV. Een voorbeeld,” aldus De Groote.