‘Tinder’ voor stages bij Limburgse bedrijven

Voka Limburg lanceert een nieuwe tool om Limburgse ondernemingen en scholen eenvoudig met elkaar in contact te brengen. Op die manier worden stageplaatsen en kansen voor duaal leren, snel ingevuld.

Johann Leten (Voka Limburg): “Voor werkgelegenheid en een kwalitatieve invulling van openstaande vacatures is het belangrijk dat de Limburgse arbeidsmarkt afgestemd is op de noden van ons bedrijfsleven. Stages hebben hierin een zeer belangrijke opdracht. We zien duidelijk een groeiende tendens om schoolse vorming via diverse projecten en leervormen een praktijkgerichte insteek te geven.”

stage-awards“Met het nieuwe platform richten we ons dan ook tot de bedrijven en promotoren, om zo de beschikbare stagiairs en stageplaatsen automatisch met elkaar te matchen,” zegt Leten nog. “De registratie en het gebruik van de online tool is volledig kosteloos voor alle Limburgse ondernemingen en scholen. Behalve de plaatsen voor stages en duaal leren, kan er ook een vraag en aanbod worden ingevuld voor bedrijfsbezoeken, bedrijfsmateriaal, diensten en infrastructuur. Momenteel staan er op de site al 47 plaatsen klaar om ingevuld te worden, onder meer bij bedrijven die eeder beoordeeld zijn voor een kwaliteitsvolle stageperiode, en er staan aangeduid met het Q-stagelabel (foto).