De Limburgse logistieke groep TDL, met vestigingen in Houthalen-Helchteren en Lummen, heeft zijn collega Cardon Logistique in Doornik overgenomen. Daarmee versterkt TDL de activiteiten op vlak van transport van verse, gekoelde en diepgevroren voedingsmiddelen. Cardon is ook een familiebedrijf, dat door gebrek aan familiale opvolging een overnemer zocht met dezelfde visie en waarden.

Cardon TDLTDL Group is gespecialiseerd in vier niches: temperatuurgecontroleerd vervoer van voedingsproducten, logistiek voor de bouwsector, transport van farmaceutische producten op temperatuur en allerlei tranport op maat. Deze opdeling heeft de groep geen windeieren gelegd. “Jaarlijks groeien we 15 tot 20%, op eigen kracht en door overnames,” zegt gedelegeerd bestuurder Yves Vandeput (rechts op de foto, naast Gérard Cardon).

Tot de klanten behoren bedrijven zoals FrieslandCampina, Limelco, Incopack, Makro Metro, CRH, JBC, Danone, Golazo, Alken-Maes en MSD. De Limburgse logistieke speler is een 100% familiebedrijf, in handen van Yves Vandeput. Het bedrijf werd in 1982 opgericht door Jozef Vandeput, die samen met zijn broers ook aan de wieg stond van radiatorenfabrikant Radson in Zonhoven.

Inclusief de 116 mensen die mee overgenomen worden bij Cardon Logistique, telt TDL Group 560 medewerkers (onder wie allemaal Belgische chauffeurs), 65 miljoen euro omzet, 350 trekkers en 600 trailers. De groep beschikt over 25.000 m² aan opslagruimten.