Syrische hackers bombarderen Made in Limburg

Syrische hackers, gesteund door Rusland, hebben maandagnamiddag een grootscheepse aanval ingezet op de websites van het Mediahuis. Daardoor was ook Made in Limburg een tijdje uit de lucht. De cybercriminelen vielen aan uit protest tegen de vermeende Belgische bombardementen op Syrië.

De daders noemen zich het Syrian Cyber Army. Ze voerden een zogenaamde DDOS-aanval uit, waarbij websites worden platgelegd door met duizenden computers tegelijkertijd een webpagina op te vragen. (Wel goed voor onze statistieken!). Een gelijkaardige aanval gebeurde het voorbije weekend op Amerikaanse bedrijven als Spotify, Twitter en Ebay.

aanval-cyberMaandagnamiddag was het de beurt aan Belgische media. Behalve onze website werden ook de sites van De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en de andere Made In’s aangevallen.

Het Syrian Cyber Army is Russisch gezind en wordt ook gefinancierd vanuit Rusland. De aanval zelf zou vanuit Turkije uitgevoerd zijn. Het federaal parket is op de hoogte gebracht.

De problemen van maandagmiddag hadden dus niets te maken met de technische storing van de afgelopen dagen. Hopelijk blijven we nu gevrijwaard van verder onheil!