El Bocado, de tapas- en wijnbar in Hasselt, opent volgende maand in Sint-Truiden een tweede vestiging. Bedoeling is om het concept daarna via een franchiseformule verder uit te breiden naar andere Vlaamse steden.

El Bocado bestaat in Hasselt sinds 2006. Er worden Spaanse producten verwerkt tot huisbereide tapas. Daarnaast biedt de zaak een selectie van authentieke Spaanse wijnen, cava’s en cocktails aan. Met succes, want de zaak van oprichter Jeffrey Tackoen en mede-zaakvoerder Jens Raskin heeft inmiddels een trouw cliënteel opgebouwd. De tweede vestiging volgens dezelfde formule gaat eind juli open in de Plankstraat in Sint-Truiden, vlakbij de Grote Markt.

Daarbij stopt de expansiedrang niet. Er wordt hard gesleuteld aan het concept, om het vervolgens uit te rollen naar de rest van Vlaanderen. El Bocado kiest daarbij voor een franchiseformule, waarbij zelfstandige exploitanten kunnen instappen. Op die manier moet El Bocado een begrip worden in ons land.