In 2018 zal de Peugeot-garage langs de grote ring van Hasselt een nieuwe bestemming krijgen. Na een grondige verbouwing zal in deze Bruyninx-vestiging weldra het merk Alfa Romeo worden aangeboden.

Voor Bruyninx is het duidelijk: Alfa Romeo is terug van weggeweest. “Sinds de lancering van de Giulia in 2016 en de Stelvio in 2017 is de kentering ingezet”, zegt Geert Bruyninx van Bruyninx in Hasselt. “Ze waren dé aanvulling op het bestaande gamma die we nodig hadden. Alfa is altijd één van de meest geliefde merken onder de autoliefhebber gebleven, maar ze waren in Milaan een beetje ingedommeld. Nu is het tij gekeerd. Dat we dit jaar onze 100e Alfa Romeo mochten verkopen, is voor ons een bewijs dat het merk nog steeds in de smaak valt.”

En dus krijgt het merk een nieuwe zichtlocatie langs de grote ring. “Al sinds 2006 verdelen wij Alfa Romeo vanuit de vestiging op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt, maar nu zullen we dus de Peugeot-garage inpalmen”, aldus nog Bruyninx. “Peugeot blijven we uiteraard verder doen, maar op een nieuwe stek. Dat geeft ruimte om naast Alfa Romeo ook de modellen van Fiat, Abarth en Jeep te presenteren.” Een blikvanger in de showroom wordt alvast de genummerde versie van de 4C Pista, een model waarvan wereldwijd slechts 108 exemplaren zullen gemaakt worden.

En ook nog dit: Na een afwezigheid van meer dan 30 jaar keert Alfa Romeo volgend seizoen terug naar de Formule 1.