Onder het motto ‘Bruggen Bouwen’ wordt het startschot gegeven voor de grootste Euregionale speed business dating ooit. Op dinsdag 24 oktober zullen op de brug over het Albertkanaal in Kanne (Riemst) 250 Belgische ondernemers en 250 Nederlandse elkaar ontmoeten om hun zakelijk netwerk over de grens uit te breiden.

Organisator is JCI Limburg, die elk jaar wel goed is voor één of andere stunt. Met de wedstrijd [18-28] werd twee keer een flinke impuls gegeven aan het jonge ondernemerschap in Limburg. Ook het wereldrecord speed business dating staat op hun naam. En naar aanleiding van de sluiting van Ford Genk organiseerde JCI Limburg één van de grootste jobbeurzen ooit, precies op de terreinen van Ford Genk.

Voor dit najaar keek JCI Limburg over de grens met Nederland. “Wij willen bruggen bouwen tussen de ondernemers, managers en functionarissen aan beide zijden van de grens”, zegt JCI-senator Andres Lesire. “En waar kunnen we dat beter doen dan op een brug vlak bij de grens met Nederland”, voegt voorzitter Jan Gorissen er aan toe.

Om de ondernemers aan de overkant van de grens warm te maken voor dit initiatief, werd Connect Limburg onder de arm genomen, een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg om grensoverschrijdend zaken doen te stimuleren. “Wij horen al dertig jaar spreken over zaken doen over de grens. Het wordt tijd dat er ook iets concreets gebeurt”, zegt Ine Creemers van Connect Limburg. JCI Limburg gaat zijn eigen connecties en de werkgeversorganisaties in Belgisch-Limburg aanspreken om het evenement te doen slagen. Connect Limburg doet hetzelfde aan de andere kant van de grens.

Hoe steekt dat praktisch in elkaar? De brug over het Albertkanaal in Kanne wordt op 24 oktober gedurende 20 uur voor alle verkeer afgesloten. In een grote, transparante tent van 100 meter lang en 7 meter breed, zijn er voor de deelnemers minstens 15 speeddates van 4 minuten voorzien met iemand van de andere kant van de grens. Het geheel wordt overgoten met een culinaire saus van streekgerechten. De gouverneurs van de beide provincies Limburg geven de aftrap rond 19 uur. Meer info en inschrijvingen via deze link!