PXL-UHasselt StudentStartUP gaat samenwerken met het startersproject Bryo (Bright and Young) van Voka Limburg. Samen met zijn partnernetwerk organiseert PXL-UHasselt StudentStartUP de oprichting van nieuwe startups. Studenten van Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt met ondernemingsplannen kunnen rekenen op advies en begeleiding. “We trekken hard aan de kar om vanuit het hoger onderwijs nieuwe startups te coachen en te laten groeien,” zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL.

Jean-Pierre Segers, departementshoofd PXL-Business en geestelijke vader van StudentStartUP: “Vandaag neemt de kans om een onderneming te starten af naarmate de scholingsgraad toeneemt. Met die tendens willen we komaf maken. Sinds de opstart van StudentStartUP begeleidden we een honderdtal student-ondernemers, samen met diverse partners, zoals Unizo. We voegen nu met trots Voka Limburg met het startersproject Bryo toe aan onze ondernemerschapscommunity.”

Els Huysman“Meer concreet zullen we studenten met een goed startersidee en de juiste drive doorverwijzen naar Bryo,” zegt Els huysman, de nieuwe trekker van StudentStartUP aan de Universiteit Hasselt. “De extra begeleiding die ze daar krijgen, is een mooie aanvulling op de informatie, coaching en praktijkgerichte bijstand die we hen via diverse andere kanalen al aanbieden. Hoe meer goede raad en steun de student krijgt, hoe groter de slaagkansen van zijn of haar onderneming.”

Bryo is een netwerk van jonge en gedreven mensen die goesting hebben om hun ondernemersidee in de markt te zetten. Het project helpt hen daarmee gedurende twee jaar, zowel bij de voorbereiding, als bij alle uitdagingen, problemen en beslissingen die een startup op zijn weg tegenkomt. Bryo-deelnemers komen maandelijks samen tijdens interactieve workshops en helpen elkaar. Ze worden op business dates gecoacht door ervaren ondernemers, en vinden een klankbord en coach bij de Bryo projectcoördinator.

“We kunnen alleen maar enthousiast zijn over projecten als StudentStartUP,” zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “Jonge ondernemers en startups zijn cruciaal. Enkel zo krijgt de economie de bloedvernieuwing die ze nodig heeft. Daarnaast is het een goeie zaak dat de studenten niet enkel binnen de school leren ondernemen, maar ook daar buiten. Zo komen ze in aanraking met ervaren ondernemers en kunnen alvast proeven van het echte bedrijfs- en beroepsleven. Dat komt hun toekomst enkel maar ten goede.”