De zaakvoerders van Group Strongbow uit Houthalen-Helchteren hebben donderdagochtend de boeken neergelegd bij de rechtbank. Dat hebben ze zelf laten weten. Sinds juni 2017 had de Group Strongbow bescherming aangevraagd tegen schuldeisers via een gerechtelijk akkoord (WCO). “Ondanks verwoede pogingen werd er spijtig genoeg geen koper gevonden en bleek ook een doorstart van de activiteiten via één van de onderafdelingen uiteindelijk niet haalbaar”, aldus Jan Larosse. “Hierdoor zien we ons genoodzaakt de bedrijfsactiviteiten te stoppen.” Donderdag is dan ook meteen het faillissement uitgesproken en werden Ronny Maes en Kristof Krol aangeduid als curatoren.

Group Strongbow is een installatiebedrijf in de HVAC/S en elektrotechnieken. De groep telde 4 operationele afdelingen: HVAC, Maintenance, Electrics en Projects. Het bedrijf genoot een goede reputatie in de sector, zowel door de hoge kwaliteitsnormen als door de technische kennis van de medewerkers.

“Sinds 2009 is de groep sterk gegroeid en hebben we een mooi parcours afgelegd”, aldus Jan Larosse. “In 2016 is het tij echter gekeerd, toen bleek dat een aantal projecten zwaar verlieslatend waren en de groep in een cash-dip geraakte. Tijdens de WCO-periode werden alle mogelijke overlevingspistes doorlopen en met man en macht gewerkt aan een doorstart, maar de rechtstreekse vorderingen door de onderaannemers, alsook het uitblijven van extra financiering, deden het bedrijf uiteindelijk de das om.”

Zaakvoerders Jan Larosse en Jan Dormans maakten er een prioriteit van om voor de 70 medewerkers een passende, nieuwe job te vinden. Die werd gevonden bij twee verwante bedrijven, zodat voor het personeel de impact van het faillissement geminimaliseerd wordt.