Straffe starter: huisdierencrematorium met aula

Bart Gielen is in Tessenderlo gestart met de bouw van een dierencrematorium. Een ambitieus project van bijna 1.000 vierkante meter, verspreid over 2 bouwlagen. Op enkele maanden tijd zet aannemer Mathieu Gijbels er een werkplaats met crematieoven, meerdere afscheidsruimtes om in intieme kring afscheid te nemen, een afzonderlijke grote ruimte waar een afscheidsceremonie kan plaatsvinden voor meer dan 50 personen, een kantoor en een directiewoning.

adio gijbels gielen“Met ons huisdierencrematorium en uitvaartzorg Adio willen we huisdieren een respectvol afscheid bezorgen, en hun baasjes een kader bieden waar ze in alle rust en sereniteit afscheid kunnen nemen van hun geliefd huisdier,” aldus Bart Gielen. “Uit gesprekken met verschillende dierenartsen merkten we dat er een groeiende behoefte is om dit in een dierencrematorium te organiseren.”

De toekomstplannen van Adio zijn ambitieus. “In de opstartfase zal ik het dierencrematorium alleen uitbaten, maar ik verwacht op korte termijn Adio uit te kunnen bouwen met 4 à 5 personeelsleden.”

Op slechts drie maanden tijd zal aannemer Mathieu Gijbels de bouwwerken realiseren. “We bouwen hier inderdaad aan een erg stevig tempo,” aldus Mathi Gijbels, gedelegeerd bestuurder. “Dat is alleen mogelijk dankzij een uiterst strikte planning, een optimale projectbeheersing en een goede samenwerking met MW Architecten. We hebben het volste vertrouwen dat Adio hier binnenkort over een ultramodern dierencrematorium zal beschikken,” aldus Mathi Gijbels.