Steven Thoelen maakt indruk in Chicago

Steven Thoelen, beeldkunstenaar en fotografisch architect van Emofragma uit Sint-Truiden, vertoeft momenteel in Chicago. Daar vindt de grote design- en interieurbeurs Neocon plaats, jaarlijks goed voor meer dan 50.000 professionals uit de sector. Thoelen is er te gast om zijn vernieuwende visie te presenteren op de integratie van kunst in het interieur.

emofragma 2Emofragma is een onderneming met specialisatie in conceptuele fotografie. Samen met zijn partner, Nele Bynens, bouwt Steven Thoelen decors en zoekt hij de kleding die helemaal de sfeer van een fotoreportage bepalen. Zo krijg je unieke beeldverslagen van huwelijken, communies, enzovoort. Daarnaast heeft het bedrijf ook een product, Chipsandchroma genaamd. Het gaat om een magnetische verf die in het interieur wordt aangebracht, en sterk genoeg is om afdrukken van kunstzinnige foto’s (zonder haakjes of kaders) op te hangen. Op die manier kan ieder interieur, zo vaak als gewenst, worden ondergedompeld in de gewenste sfeer.

In de excentrieke showroom van Muzo Works, vlak tegenover de ingang van Neocon, geeft Steven Thoelen zijn lezingen en wordt zijn werk tentoongesteld. De eerste sessie, zondagavond, was alvast een schot in de roos en wist heel wat interieurspecialisten te inspireren.