Na zijn avontuur in het Terhills Hotel in Maasmechelen, opent Danny Vanderhoven op 1 december zijn nieuw restaurant in Hasseltse stationsbuurt. De sterrenchef en zijn vrouwen kiezen voor een pand in de Bampslaan, dat vroeger dienst deed als jeugdrechtbank.

Danny Vanderhoven (44) en zijn vrouw Ineke Dols hebben nog geen naam voor de nieuwe zaak, maar het staat al wel vast dat het een restaurant zonder kaart wordt. Ineke legt uit: “Danny of ikzelf gaan aan tafel vertellen wat we die dag te bieden hebben. Een beperkte keuze dus, maar alles super vers en super lekker. Hetzelfde voor de wijnen. Geen kaart meer, maar wel een smaakvol gevuld rek waaruit de klanten rechtstreeks kunnen kiezen. Een andere beleving.”

Het pand heeft een rijke geschiedenis. “Het dateert 1875 en verdient niet om leeg te staan”, aldus Danny. “We gaan er de benedenverdieping betrekken en ook het buitenterras gebruiken. Daar gaan we onze ‘bakfrietfiets’ plaatsen, zodat de klanten als het mooi weer is, zelfs een afhaalfrietje kunnen steken op dat terrasje.”

Of de chef ook gaat voor een nieuwe ster? “Het moet gewoon goed zijn, zonder de druk van absoluut een ster te willen scoren. Dat hebben we meegemaakt, en daar gaan we ons niet voor forceren”, zegt Danny. “Nu, als er een ster komt, graag. Maar wat mij veel meer interesseert is dat elke klant, maximaal personen dertig per service, genoten heeft van aankomst tot vertrek.”

Het restaurant zal alleen open zijn op weekdagen. “Voor de rest willen we op zaterdag en zondag rustig in onze tuin in Lanaken genieten met de kinderen”, besluiten Danny en Ineke.