Een starter met een acute vraag over zijn zaak kan die voortaan direct stellen via een nieuwe app die het community-platform Limburg Startup heeft ontwikkeld. Ook andere stakeholders van de startersclub kunnen via de toepassing informatie inwinnen en delen.

Limburg Startup (LSU) bestaat nu 2 jaar. In die tijd heeft manager Marc Beenders zo’n 40 organisaties weten te strikken die actief meewerken aan de versterking van het ondernemerslandschap in Limburg. Daarnaast is er een uitgebreid netwerk van 200 coaches opgestart, dat volgens de diverse specialiteiten, de starters kan bijstaan in hun groeitraject.

Om het geheel nog meer te faciliteren heeft LSU nu een app laten knutselen. De voorstelling gebeurde donderdag op hun verjaardagsfeest bij Jumpsquare Hasselt. De toepassing verbindt op digitale wijze de start-ups, LSU Coaches, partners en de startersevents. “Met één swipe kan je je vraag stellen en weet je onmiddellijk welke events nuttig zijn, welke partners je kunnen helpen en welke coaches de nodige expertise kunnen delen”, legt Marc Beenders uit. “Kortom, het volledige startup-aanbod wordt nu gecombineerd in één tool.”

Sophie Schoebrechts van startup YUMS is alvast enthousiast: “Met deze app kunnen we in contact komen met andere startups, niet alleen om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, maar ook om contacten, ervaringen en strubbelingen met elkaar te delen. Startups komen vaak dezelfde vragen tegen, en deze app faciliteert de communicatie tussen gelijkgestemden.”

(De Limburg Startup-app is gratis te downloaden via de App Store en via Google Play.)