Starters in Limburg breken alle records

De spectaculaire stijging van het aantal startende ondernemingen in Limburg (5.118 in 2015), zet zit door in het begin van 2016. Met 765 nieuwe bedrijven in januari alleen, liet onze provincie een absoluut record optekenen.

startersdag“Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat zowat 90 procent van de economische groei én jobcreatie komt van bedrijven die 5 jaar geleden nog niet bestonden,” weet Johann Leten van Voka Limburg. “We zijn dan ook zeer tevreden dat in januari 2016 een recordaantal ondernemingen het levenslicht zag. 2015 was het jaar van de economische heropstanding voor Limburg. Alle signalen wijzen er op dat ook 2016 een jaar van voorspoed kan worden. Zeker wanneer we naar de starters kijken…”.

En Leten besluit: “Zonder te zaaien, kan je niet oogsten. Ik ben ervan overtuigd dat uit al deze start-ups meerdere mooie en grote bedrijven zullen groeien. Laten we hopen dat we blijven voortgaan op dit elan. De Limburgse economie kan immers alleen maar baat hebben bij de nodige bloedvernieuwing.”