In oktober vorig jaar waagde Vicky Ceulemans (28) de grote stap naar een eigen zaak. Op de Botermarkt in Hasselt vond ze een geschikt pand om gezonde gebakjes, smoothies, ontbijt- en lunchgerechten aan de man te brengen. Puur is de naam van deze starter van de week.

Vicky studeerde af als maatschappelijk werkster en ging daarna aan de slag als administratief bediende bij In-Z en Van Gansewinkel. Buiten haar uren draaide ze mee in het team van brasserie en traiteur De Zwaan in Godsheide. Daar werd ze door de horeca-microbe gebeten. “Dat deed ik echt graag”, getuigt Vicky Ceulemans. “Negen jaar heb ik daar met veel plezier gewerkt. Maar ik keek toch uit naar een kans om mijn eigen invulling te geven aan mijn ideeën, om mijn eigen zaak te beginnen.”

Toen een handelspand op de Hasseltse Botermarkt bleek vrij te komen, aarzelde Vicky geen moment. Enkele maanden geleden zwaaiden de deuren van Puur open. “We focussen ons op gezonde voeding”, zegt ze. “We bieden momenteel gezonde ontbijtjes aan, lunchgerechten (salades en tartines), smoothies, sapjes, koffie en thee en een gezondere variant van gebak. We willen niet enkel gezonde, maar vooral ook lekkere gerechten brengen. In andere grootsteden kon je al dergelijke initiatieven vinden, maar in Hasselt was dat nog een gat in de markt.”

Puur kwam eerder aarzelend op gang, maar de laatste maanden draait de zaak lekker. “De eerste maanden heb ik mezelf geen loon kunnen uitbetalen. Logisch, want we hebben ook flink moeten investeren in de inrichting van Puur. Mijn zus Silvy, die ik intussen als medewerkster heb ingeschakeld, heeft uiteraard wel haar loon gekregen. Nu kan ik er ook stilaan mijn brood mee verdienen”, lacht Vicky.

Op termijn wil Vicky Ceulemans graag de kaart van Puur nog uitbreiden. “Ik denk aan suikervrije gebakjes, of gerechten zonder allergenen (gluten, lactose) en vegetarische varianten.