Waar de Brugstraat in Bilzen vele tientallen jaren gekend was voor het bruisende nachtleven, is sinds deze week een omgekeerde beweging in gang gezet. In de gerestaureerde stadshoeve Picard, vlakbij de discotheken, cafés en shoarmazaken van weleer, hebben Michaël Geurts en Eva Oquendo, de deuren geopend van Zennergi. “Het is een rustgevende en inspirerende plek, waar oeroude tradities en wetenschap elkaar aanvullen,” zegt Michaël. “Het doel is om de nood aan innerlijke rust in deze drukke maatschappij in te vullen. Mensen zoeken naar ontspanning en onthaasting om even aan de gejaagde wereld te ontsnappen.”

zennergiIn de diverse ruimten van de hoeve kan je deelnemen aan activiteiten zoals meditatie, yoga, spirituele workshops en opleidingen. Zennergi gaat ook reizen organiseren naar het buitenland, met de bedoeling dat de deelnemers zich daar kunnen verdiepen in zichzelf.

Tot slot willen de nieuwe ondernemers ook personen met chronische aandoeningen helpen. “Ik denk aan problemen met stress en burn-out, maar ook voor andere ziektes kunnen we via individuele consultaties en groepstherapie een helpende hand bieden.”

Michaël Geurts en Eva Oquendo hebben trouwens nog een project in de steigers staan: eind 2018 moet de watertoren in Riemst helemaal klaar zijn om als tweede vestiging van Zennergi de klanten tot rust te brengen.