Hou je zelf de gegevens van je producten bij in een Excel-bestand? Weet je hoeveel stuks je nog in stock hebt als zowel je winkel als je webshop op volle toeren draaien? De start-up YellowGround kan je helpen. Oprichters Frederik De Galan en Joeri Moors zijn namelijk gespecialiseerd in Product Information Management (PIM).

Frederik De Galan en Joeri Moors zijn in feite al gevestigde waarden in de IT-wereld. Doorheen de jaren hebben ze gemerkt dat heel wat ondernemingen moeite ondervinden om de veelheid van data te beheren en alle informatie over hun producten op een eenvoudige manier bij te houden en te consulteren. Vandaar hun besluit om een eigen bedrijf op te richten met specialisatie in Master Data Management (MDM) en Product Information Management (PIM).

“Klanten verwachten steeds meer unieke, betrouwbare en eenduidige informatie van hun leveranciers”, legt Joeri Moors uit. “De systemen die wij ontwikkelen zorgen ervoor dat de beschikbare data snel en eenvoudig kunnen verwerkt worden tot de juiste gegevens. Zo kunnen bedrijven hun interne processen verbeteren, en bijvoorbeeld de ‘time to market’ van een product versnellen.”

YellowGround is opgericht als een onderdeel van de Cronos-groep van ondernemer Jef de Wit en bevindt zich op de Corda Campus.