Zaterdag 22 april opent Nicole Tits haar droomzaak Needle and Stitch, een wol- en naaiatelier, in het centrum van Tongeren. Zij is de derde winnaar van de actie ‘Grijp je kans’, waarbij een prijzenpakket wordt toegekend aan startende handelaars die een meerwaarde bieden in het stadscentrum. Eerder openden een authentieke barbier in de Sint-Truiderstraat en een energierijke fruit- en groentewinkel in de Maastrichterstraat hun deuren.

“We blijven Tongeren promoten als ondernemende stad, ook in economisch minder gunstige tijden”, zegt burgemeester Patrick Dewael. “Met deze actie bieden we drie dynamische ondernemers de kans om hun droom in Tongeren waar te maken.”

Guy Schiepers, schepen van Economie, vult aan: “De Tongerse binnenstad is een geschikte broeihaard en kweekvijver voor speciaalzaken en vakmanschap. Als eerste stad van het land moeten we onze unieke en onderscheidende kwaliteiten optimaal uitspelen.”

Nicole Tits, een rasechte Tongerse, is een gedreven hobbyiste op het vlak van snit en naad. Het is een hele wending in haar carrière, van arbeidster naar zelfstandig onderneemster. Nicole zal samenwerken met Befrako, de verdeler van naaimachines als Singer, Pfaff en Husqvarna. In de nieuwe zaak zullen workshops georganiseerd worden voor jong en oud. Verder zullen er textiel en accessoires worden verkocht, zodat iedereen met een passie voor handwerk alle benodigdheden voor eigen creaties onder één dak kan vinden.

Als winnaar van de wedstrijd ontvangt Nicole Tits een starterspakket, met onder meer één jaar gratis huur, startersbegeleiding door KBC en Voka Limburg (Bryo), ondersteuning door Syntra en PXL, een inrichtingsbudget van 20.000 euro en openingspubliciteit in Het Belang Van Limburg.