Onze Mediahuis-collega’s van TV Limburg zijn afgelopen weekend gestart met een nieuw tv-programma. In Starters@Work brengen ze reportages in het teken van Limburgse start-ups. Hiervoor werkt de zender samen met Voka Limburg.

“Opstartende bedrijfjes zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie”, weet Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “Ze zijn meestal niet alleen zeer innoverend én gericht op technologie, maar ze hebben daarbij een groot potentieel om door te groeien tot grotere ondernemingen. De bedrijven die vandaag worden opgericht zullen de werkgevers van de toekomst zijn. Maar… starten is één zaak, volhouden een andere. Op dit ogenblik is het zo dat 50% van de starters binnen 5 jaar er niet meer is. Dit ‘slaagpercentage’ moet in Limburg omhoog. Daarom zetten we sterk in op starters door hen te begeleiding in alle fases van hun groeitraject. Dit doen we vooral met ons Bryo-programma, dat gaat van student-ondernemers met een idee tot scale-ups.”

De programma’s op TVL geven niet alleen tips aan andere starters en bedrijven, ze bieden ook commerciële meerwaarde door de exposure die ze krijgen. Mogelijk ontdekken potentiële klanten via de berichtgeving een nieuwe leveranciers, en krijgt de start-up daardoor een boost… De uitzendingen zijn voor het eerst te bekijken op zondag om 10 uur ’s ochtends. Zit u dan net in de vroegmis, zijn er herhalingen op maandag, woensdag en vrijdag om 18u15.