Dirk Baelus, één van de betere triatleten in ons land, heeft samen met zijn partner Joke een nieuwe zaak geopend in Hasselt. Origin’O is de naam van een winkel waar verse, biologische voedingsproducten te vinden zijn.

dirk-baelusDirk Baelus heeft al 20 volledige triatlons achter de kiezen, waarvan de meest recente, de Ironman van Arizona was. Hij finishte op 9 uur en 9 minuten als 53ste van 2.400 deelnemers…

Opmerkelijk is dat Baelus alleen natuurlijke voeding neemt. Hij gelooft rotsvast in de kracht die je hierdoor krijgt, en schreef er ook al boeken over (Op weg naar Balans en De basis van natuurlijke voeding). Zijn eigen merk van natuurlijke sportvoeding heet InnerMe.

“Nu komt er dus een nieuw luik in mijn verhaal, en dat is de winkel Origin’O,” zegt hij. “Ikzelf heb een enorme ervaring met natuurvoeding. Eerst uit noodzaak omwille van gezondheidsproblemen, daarna in combinatie met mijn sport. Mijn partner Joke heeft dan weer veel ervaring als kok van biologische en veganistische maaltijden voor grote groepen. Vandaar de keuze voor deze winkel.”

Bij Origin’O zijn niet alleen de ingrediënten, maar ook kant-en-klare voedingswaren als verse, biologische soep, quiche en broodjes te vinden.