Amper 23 jaar is Wim Timmers, maar de jonge Houthalenaar is al aan zijn tweede bedrijf toe. Nadat hij als 18-jarige de bandencentrale van zijn nonkel overnam, gaat hij op 1 juli van start met een nieuw tankstation. Daarvoor heeft hij de gebouwen gekocht die vroeger van zijn grootvader waren…

“In april 2012, toen ik 18 jaar was, heb ik de kans gekregen om de bandencentrale (toen genaamd Bandencentrale Timmers) van mijn nonkel uit te baten”, vertelt Wim Timmers. “Stap voor stap heb ik de aandelen van deze firma overgekocht, zodat ik in 2015 de enige eigenaar werd.”

Daarmee is de ondernemershonger niet gestild. “Inderdaad, want ik wil nog groeien en heb daarom het aangrenzende gebouw en het tankstation gekocht. Deze gebouwen waren vroeger van mijn grootouders, die in het verleden één van de eerste tankstations in Limburg uitbaatten. Het deed mij dan ook pijn dat dit uit handen van de familie was geraakt.” Maar de cirkel is rond, nu Timmers deze activiteiten gaat verderzetten.

“Ik ga hiervoor een samenwerking aan met de firma Van Raak, die de brandstoffen levert”, aldus nog Wim Timmers. “Ik word zelfstandig exploitant vanaf 1 juli. Ik ben persoonlijk heel trots dat ik een firma als Van Raak, die aan een sterke opmars bezig is in de sector, mag verwelkomen in het hartje van Limburg.”