In onze wekelijkse rubriek brengen we deze keer de starter van het jaar. Unizo Limburg heeft immers zopas Huisraad Advocaten uit Maaseik uitgeroepen tot Limburgse Starter van Jaar. Daarmee mogen Sarah Geebelen en Nathalie Bruckers aanstaande donderdag onze provincie vertegenwoordigen in de nationale competitie.

De twee dames uit Maaseik volgen Guido Huyers van Stradlin Guitars op. “Zij bewijzen dat je ook in de advocatuur als jonge starter erg innovatief uit de hoek kan komen”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “Ze dagen het klassieke model van de advocatuur uit door op een zeer laagdrempelige manier te werken.”

Enkele dingen die de jury waren opgevallen: de advocaten beantwoorden vragen via Facebook, ze werken met uurtarieven, maar hebben ook pakketprijzen, en vooral: hun deur staat altijd open. “Bovendien hebben ze een goed doordachte visie. Ze weten waarvoor ze staan en slagen erin om dit consequent door te trekken in hun communicatie.”

Limburg telde vorig jaar 6.346 starters, het hoogste aantal sinds 2011. Het was een stijging met 8,2%, meteen de sterkste groeier van alle Vlaamse provincies.