Starter van de week: seksuologe brengt singles bijeen

Ann Eben, een 30-jarige seksuologe, heeft zopas in Hasselt een kantoor geopend van Singles.be. Het bureau organiseert diverse activiteiten voor alleenstaande dertigers, veertigers en vijftigers. “Het gaat om culturele uitstappen, allerhande ontspannende, sportieve en avontuurlijke activiteiten”, legt de klinisch seksuologe en relatietherapeute uit.

Het is een bestaand initiatief (Antwerpen, Gent en Leuven gingen al eerder open), dat is aangepast aan het digitale tijdperk. “Het boekingssysteem verloopt digitaal, deelnemers worden via elektronische nieuwsbrieven op de hoogte gehouden en we trekken meer en meer de kaart van de social media”, aldus nog Ann Eben.

De nadruk van het nieuwe kantoor ligt niet meteen op het regelen van afspraakjes. “We willen de deelnemers laten ervaren dat het best OK is om single te zijn en dat ze ook daar het beste van kunnen maken. Ze leren bij ons nieuwe mensen kennen, en daar kan uiteraard meer uit groeien. Maar de verwachtingen moeten van bij de start juist zijn.”