OlioVino, een handel in Italiaanse specialiteiten, heeft vorige week in Bilzen een gloednieuwe winkel geopend. De zaak van Giovanni Gigliotti en Kris Daenen was eerst actief in Hoeselt, maar moest daar wegens plaatsgebrek verhuizen.

oliovinoOlioVino is een opmerkelijk verhaal, aangezien beide zaakvoerders jarenlang collega’s waren bij het ter ziele gegane Ford Genk. Ze besloten na de aankondiging van de sluiting om niet bij de pakken te blijven zitten en meteen het bijberoep van Giovanni uit te bouwen tot een volwaardig bedrijf. Als invoerders van kwaliteitsvolle producten, legden ze rechtstreekse contacten met lokale producenten in Italië. Vooral wijnen, maar ook olijfolie, koffie, koekjes en allerhande andere lekkernijen, werden vanuit Italië naar België verscheept.

Met veel succes, want de winkel in de Dorpsstraat in Hoeselt werd al snel veel te klein. Een nieuwe vestiging werd gevonden in de Kloosterstraat in Bilzen, die zopas officieel werd geopend. “We hebben meteen het assortiment nog uitgebreid met verse voeding, zoals hammen en kazen, antipasta en uiteraard ook pasta,” zeggen Giovanni en Kris. “Op die manier kunnen de mensen direct het échte Italië-gevoel thuis op tafel toveren.”