Deze week hadden we al heel wat nieuws over jonge groeibedrijven. Een echte Starter van de Week was er nog niet van gekomen. Met Batu Interior uit Hasselt maken we dat meteen goed. Deze nieuwe lifestyle-store van Sarah Hack (foto) heeft de natuur als uitgangspunt.

Batu Interior opende enkele maanden geleden op de Runkstersteenweg in Hasselt. “Batu betekent steen in het Indonesisch”, legt Sarah Hack uit. “Een referentie naar de natuurlijke elementen die we in onze interieurzaak aanbieden.” Dat is geen toeval. “Ik ben al van kindsbeen af gepassioneerd door natuurlijke materialen zoals edelstenen, leder en hout. Tijdens de vele reizen door Azië ontdekte ik de prachtige natuur en warme mensen. Dat gaf inspiratie en zo ben ik gestart met het ontwerpen van juwelen onder de naam Batu.”

Het idee breidde uit tot een lifestyle-winkel met artikelen waarin je via materiaalgebruik en textuur, de natuur terugvindt. “Naast de juwelencollectie vind je onder meer unieke meubelstukken en prachtige huisdecoratie. Wat we het liefst doen, zijn totaalconcepten. De uitdaging is om een harmonieus geheel te creëren met de natuur als vertrekpunt. Daarbij houden we veel rekening met de eigenheid van de inwoners.” Zo mocht Batu Interior al de inrichting verzorgen van Kasteel Borghof in Tongeren. Van een stevige start gesproken!