Spareribs, een halve haan of côte à l’os, en dat tot half drie ‘s nachts. Op 16 augustus opent Ramis Pirigam (35) met Butcher Grill & Bar het eerste ‘latenightrestaurant’ van Hasselt. “Wie na 22 uur geen fastfood maar iets fatsoenlijks wil eten, kan bij ons terecht”, zegt de chef.

“Ik ben al zeventien jaar kok en ik vind het heel erg dat je ’s nachts verplicht wordt om fastfood te eten”, vertelt zaakvoerder Ramis Pirigam, die een verleden heeft in tal van gekende restaurants als Prêt-à-Goûter, Kaaiman en recent nog El Portal. “Hasselt is een stad die leeft. Maar in de meeste zaken sluit de keuken rond 22 uur.”

Butcher Grill & Bar blijft open tot zeker 2.30 uur. “We serveren dan geen kebab of pita, maar wel de betere vleesgerechten als spare ribs, côte à l’os, een halve haan of huisgemaakte burgers. We mikken op mensen die op stap zijn geweest en nog een hongertje krijgen tot horecapersoneel dat na het werk nog iets wil gaan eten. We zijn niet alleen in het weekend zo laat open, maar de hele week. Ik denk dus ook aan zakenmensen die laat vergaderd hebben.”

HDB