Drie Limburgse zakenlui willen de vele kmo’s in de provincie begeleiden bij hun veranderingsprocessen. Daarbij brengen ze hun eigen knowhow en ervaring in onder de vlag van Transitie-Partners. Het nieuwe Hasseltse bedrijf mikt vooral op groeiende en familiale bedrijven. Al mogen grote bedrijven en organisaties ook aankloppen.

Transitie-partnersTransitie-Partners is een initiatief van de Limburgers Erwin Driesen (ex-Cronos en Cegeka), Albert Timmermans (eerder aan de slag bij onder meer Luminus, Cegeka, Base, KPN, Citibank) en Ludwig Gelders (ex-Corelio). “Wij gaan elk uit van onze respectievelijke sterke punten en zo de bedrijven adviseren,” zegt Erwin Driesen. “Onze troef is vooral dat wij neutraal advies kunnen geven en het belang van de onderneming te allen tijden voor ogen blijven houden.”

Volgens de initiatiefnemers hebben de kmo’s vooral nood aan deze neutrale steun bij grote veranderingen of de implementatie van grote projecten. “Bij familiale bedrijven kan dat de overgang zijn naar de volgende generatie, die vaak een betere structuur in de organisatie wil brengen,” zegt Albert Timmermans. Volgens hem worden de interne processen en de impact van die veranderingen te vaak over het hoofd gezien. “Terwijl dat precies het moment is om die aan te pakken.”

Naast de eigen, interne kerncompetenties, kunnen de drie een beroep doen op de kennis van verschillende partners. “Een inner circle van consultants,” noemt Ludwig Gelders het. Transitie-Partners kan starten met een stabiele klantenkring en gaat nu voluit voor de groei. Met Ruth Moeyersons (links op de foto) is ook de eerste medewerker al aangetrokken.