Engenius is een nieuwe speler in de markt voor het sourcen van freelance ingenieurs en technische profielen voor bouw en infra. De zakenpartners Peter Piccard en Michiel Corthouts werden samengebracht door het concept Management Capital Connectors.

“Vanuit de gezamenlijke interesse om te ondernemen werden we gematcht door Motmans & Partners via het programma Management Capital Connectors”, vertellen Peter Piccard en Michiel Corthouts. “De vonk sloeg meteen over en resulteert nu in onze start-up voor het uitsturen van technische, freelance projectmedewerkers voor de industrie en bouw.”

Engenius, zoals het bedrijf heet, wil daarbij een eigenzinnige en vernieuwende aanpak hanteren. “In tegenstelling tot de meeste spelers in dit segment, willen we meer betekenen dan pure body-shopping”, aldus nog de zaakvoerders. “Het is evident dat we kort op de bal willen spelen om dringende noden bij onze klanten in te vullen met ervaren freelancers. De extra dimensie zit in de hechte community die we willen creëren voor de freelancers in ons netwerk. We bieden hen de mogelijkheid tot zelfontplooiing en ontwikkeling, niet alleen op technisch, maar ook op menselijk vlak. En uiteraard is ook de fun-factor aanwezig. Freelancers hebben op deze manier het stuur van hun eigen carrière in handen, waarbij Engenius optreedt als commercieel verlengstuk, begeleider en sparringpartner.”