Vorige maand opende in Neerpelt de onderneming 3910 Seconds, meteen de eerste ‘escape room’ van Noord-Limburg. Een escape room is gebouw waarin een spel wordt gespeeld: in een tijdsspanne van één uur moeten teams als eerste de uitgang zoeken door het oplossen van puzzels, logisch nadenken en soms ook wat behendigheid. Escape rooms zijn bijzonder populair als teambuildingactiviteit voor bedrijven, voor vrijgezellenfeestjes of gewoon als uitstapje met familie en vrienden.

3910 Seconds is het eerste van dit concept in Noord-Limburg. De initiatiefnemers zijn twee Neerpeltse zussen en hun partners. Samen hebben ze veel ervaring in de horeca, automatisatie en software, en zijn ze gek van puzzels en spellen. “Een ideaal team dus voor deze sector”, zeggen Erwin Velghe en Bart Van Loon, de mannelijke helft van het kwartet. De nieuwe zaak is de eerste van een reeks escape rooms en andere real life games die de ondernemers willen ontwikkelen en uitbaten. “We spelen hiermee in op de trend van de ‘digital detox’ en de groeiende interesse in bordspelen: offline gaming dus, waarbij de focus ligt op het samenwerken met echte mensen in een echte omgeving.”

3910 Seconds heeft grote ambities en is gevestigd in een pand dat toelaat tot vier kamers te huisvesten. Voor hun eerste kamer kozen ze voor het thema van de bankoverval.”Doel van dit spel is met je team de bank te overvallen en al het goud binnen de 3910 seconden naar buiten te smokkelen.”

De details van de de volgende kamer moeten nog uitgewerkt worden, maar het thema is al bepaald: een toekomstscenario rond Artificial Intelligence. De opening staat gepland op 1 oktober.