Je groeit op in een geschenkenzaak, maar gaat toch studeren voor maatschappelijk assistent en criminoloog. Na vele jaren in de welzijs- en justitiesector, besluit je om alsnog je passie te volgen en start je een eigen zaak in mooie hebbedingen… Dat is kort samengevat het verhaal van Justjoli, de online juwelenzaak van Kathleen De Jaegher uit Tongeren.

Kathleen De Jaegher“Ik ben eigenlijk al altijd zot geweest van dingen die het leven aangenamer en nog een beetje mooier maken,” vertelt ze. “Die passie heb ik meegekregen vanuit de geschenkenzaak Standing House, die mijn ouders meer dan 40 jaar in Tongeren hebben gerund. Het idee om mijn eigen kleine project op te starten, was dan ook al een hele tijd op de achtergrond aan het sudderen.” Kathleen koos uiteindelijk voor een jaar onbetaald verlof om haar webshop in de startblokken te zetten.

“Ik selecteer persoonlijk de collecties, waarbij ik vooral op mijn eigen stijlgevoel afga. Op die manier wil ik me onderscheiden. Het resultaat is een heel gevarieerd gamma, waarin iedereen zijn gading kan vinden.”

De ambitie is om het nieuwe bedrijf te laten groeien. “Daarom moet het aanbod blijven verrassen,” aldus Kathleen. “Dat betekent altijd oren en ogen open houden voor nieuwe, unieke en bijzondere merken en producten.” Plannen voor een fysieke winkel zijn er voorlopig niet, al behoort een pop-up wel tot de mogelijkheden.